Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës atdhedashes
atdhedashës:

atdhedáshës,-e mb., edhe si em., që e do atdheun; atdhetar: ndjenja atdhedashëse.

Sinonime / Të përafërta:
atdhetar
Të ngjashme:
atdhedashje:

atdhedáshj/e,-a f. atdhedashuri.