Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës atëvrasje
atëvrasje:

atëvrásj/e,-a f. libr. vrasja e babait nga fëmija i vet.

Të ngjashme:
atëvrasës:

atëvrásës,-i m. sh. -(it), edhe si mb., libr. ai që ka vrarë babain e vet.

atëvrasëse:

atëvrásës,-e, -ja, f. sh. -e(t).

vetëvrasje:

vetëvrásj/e,-a f. sh. -e(t) 1. veprimi sipas foljes. 2. çdo rast kur dikush vret veten: shtimi (pakësimi) i vetëvrasjeve. 3. fig. rrënim i plotë i dikujt nga veprimet që bën vetë: vetëvrasje politike (ekonomike).