Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës atëvrasës
atëvrasës:

atëvrásës,-i m. sh. -(it), edhe si mb., libr. ai që ka vrarë babain e vet.

Të ngjashme:
atëvrasëse:

atëvrásës,-e, -ja, f. sh. -e(t).

atëvrasje:

atëvrásj/e,-a f. libr. vrasja e babait nga fëmija i vet.

vetëvrasës:

vetëvrásës,-e mb. 1. edhe si em., që vret veten (zakonisht për të dëmtuar armikun a për qëllime terroriste): pilot vetëvrasës. 2. që kryhet a që organizohet nga dikush, i bindur se do të vritet edhe vetë (për një sulm etj.): shpërthim vetëvrasës. 3. shumë i dëmshëm e i rrezikshëm për jetën ose për interesat e vetë atij që bën; shkatërrimtar; vdekjeprurës: veprim vetëvrasës; politikë vetëvrasëse.