Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës atëlosh
atëlosh:

atëlósh,-i m. babagjysh.

Sinonime / Të përafërta:
babagjysh
Të ngjashme:
tatëlosh:

tatëlósh,-i m. sh. -ë(t) bised. 1. gjysh. 2. edhe si mb. njeri pa të keq, babëlok.

butëlosh:

butëlósh,-e mb. i butë1.