Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës astronomi
astronomi:

astronomí,-a f. shkenca për trupat qiellorë.

astronom:

astronóm,-i m. sh. -ë(t) specialist në astronomi.

Të ngjashme:
astronomik:

astronomí,-k, -ke mb. 1. që lidhet me astronominë, i astronomisë: observator astronomik; orë astronomike. 2. fig. libr. shumë i madh; shumë i lartë: shifër astronomike; çmime astronomike.

agronomi:

agronomí,-a f. shkenca për ligjet e punimit të tokës dhe të prodhimit bujqësor.

autonomi:

autonomí,-a f. 1. e drejta e një vendi a e një krahine për t’u vetëqeverisur, brenda sistemit të administrimit të një shteti më të madh; vetëqeverisje: autonomi vendore. 2. libr. mundësia për të punuar a për të vepruar i pavarur: autonomia e universiteteve.