Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës astronaut
astronaut:

astronáut,-i m. sh.-ë(t) specialist në astronautikë; kozmonaut.

Sinonime / Të përafërta:
kozmonaut
Të ngjashme:
aeronaut:

aeronáut,-i m. sh. -ë(t) av. ai që fluturon me aerostat.