Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës astro
astro:

astro- fjalëform. pjesë e parë e fjalëve të përbëra, me kuptimin “i trupave qiellorë, i yjeve” (p.sh. astrobiologji, astrobotanikë, astrodinamikë etj.).

Të ngjashme:
aktor:

aktór,-i m. sh. -ë(t) 1. ai që luan një rol në teatër a në film: aktorët e Teatrit Kombëtar. 2. fig. ai që luan një rol të rëndësishëm në një ngjarje.

aktroj:

aktr/ój jokal., -óva, -úar teatr. luaj në teatër.

artor:

artór,-i m. sh.-ë(t) arar.

astar:

astár,-i m. sh. -e(t) pëlhurë a diçka tjetër, që përdoret për të veshur nga brenda rrobat e trasha, këpucët etj.: astar mëndafshi.

astmë:

ástm/ë,-a f. mjek. zënia e frymës a vështirësimi i frymëmarrjes për shkak të alergjisë, të çrregullimeve në bronke, në zemër etj.