Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës astmatik
astmatik:

astmatík,-e mb., edhe si em., mjek. që vuan nga astma.

Të ngjashme:
aromatik:

aromatík,-e mb. i mermë: vaj aromatik.

automatik:

automatík,-e mb. 1. tek. që punon vetë, pa njeri, si automat. 2. fig. që bëhet pa u menduar ose pa vetëdije, i vetvetishëm: veprim automatik. 3. usht. që mund t’i qitë predhat pa ndërprerje: armë (pushkë) automatike.

automatik:

automatík,-u m. sh. -ë(t) pushkë automatike.

statik:

statík,-e mb. 1. fiz. që lidhet me statikën, i statikës. 2. spec. i ngulitur; i palëvizshëm; kund. dinamik: gjendje statike e trupit; pjesët statike të një pajisjeje. 3. fig. libr. i ngurtë, i ngrirë: lojë statike; figurë statike (në një pikturë etj.); / që nuk ndryshon e nuk zhvillohet; që i sheh gjërat të shkëputura nga ndryshimi e zhvillimi: paraqitje statike.