Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës asteroid
asteroid:

asteroíd,-i m. sh. -ë(t) astr. secili nga planetet shumë të vogla, që gjenden midis marsit e Jupiterit.