Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës asonance
asonancë:

asonánc/ë,-a f. sh. -a(t) let. rimë jo e plotë.

Të ngjashme:
disonancë:

disonánc/ë,-a f. sh. -a(t) 1. muz. tingëllim joharmonik tingujsh të njëkohshëm ose të njëpasnjëshëm, që të vret veshin; grup tingujsh që nuk tingëllojnë bukur së bashku; prishja e harmonisë së tingujve: ka (bën) disonancë. 2. let. rimë jo e plotë e vargjeve.