Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës asohere
asohere:

asohére ndajf. atëherë.

Sinonime / Të përafërta:
atëherë
Të ngjashme:
asodore:

asodóre përem. i atillë.

koshere:

koshér/e,-ja f. sh. -e(t) zgjua.

ashure:

ashúr/e,-ja f. sh. -e(t) 1. ëmbëlsirë me grurë të zier e me sheqer, me arra të shtypura, me kanellë etj.: një tas ashure. 2. fet. një nga festat e bektashinjve, gjatë së cilës nxirret ashure.

shere:

shér/e,-ja f. sh. -e(t) bot. gjembaç.

atëherë:

atëhérë ndajf. në atë kohë kur ndodh diçka, në atë çast ose në atë rast: që atëherë s’e kam parë më; kur të vish, atëherë do të flasim.