Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës asllan
asllan:

asllán,-i m. sh. -ë(t) zool. vjet. luan.

Sinonime / Të përafërta:
luan
Të ngjashme:
atllas:

atllás,-i m. sh. -e(t) tekst. pëlhurë mëndafshi artificial, e lëmuar dhe me shkëlqim: perde atllasi.

cullan:

cullán,-e mb., edhe si em., bised. barkfryrë.

kapllan:

kapllán,-i m. sh. -ë(t) zool. tigër; / folk. figurë e përrallave popullore, që përfytyrohet si tigër.

kollan:

kollán,-i m. sh. -ë(t) gjerdan fishekësh; rrip i gjerë: mbërtheu kollanin.

qullan:

qullán-e mb., edhe si em., mospërf. i qullët.