Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës askurrë
askurrë:

askúrrë ndajf. asnjëherë tjetër, kurrë: o sot, o askurrë.

Të ngjashme:
askurrgjë:

askurrgjë pacak. asgjë, kurrgjë.

moskurrë:

moskúrrë ndajf. (zakon. e shoqëruar me lidhëzën si) kurrë: i foli si moskurrë.

ckurrë:

ckúrr/ë,-a f. barku i keq, lëbarke: e zuri ckurra.

shurrë:

shúrr/ë,-a f. lëng i verdhemë e me erë të veçantë, që del nga fshikëza e ujit të hollë te njeriu dhe te kafshët; ujët e hollë, urinë: bëri shurrën përmori.

kurrë:

kúrrë ndajf. asnjëherë, në asnjë kohë; askurrë: kurrën e kurrës asnjëherë (për të përforcuar mohimin); më mirë vonë se kurrë (fj. u.).