Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës asketizem
asketizëm:

asketíz/ëm,-mi m. doktrinë që predikon të hequrit dorë nga gëzimet e jetës për të arritur përsosurinë morale; të jetuarit si asket.

Të ngjashme:
estetizëm:

estetíz/ëm,-mi m. libr. mbivlerësim i së bukurës në art e në jetë; mbivlerësim i anës së jashtme të një vepre artistike në dëm të idesë: bie në estetizëm.