Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës asistence
asistencë:

asisténc/ë,-a f. gjendja e një të papuni, i cili ndihmohet nga shteti; ndihma me para që i jepet atij: doli në asistencë; merr asistencë; / ndihmë me para, me mjete pune, me drejtim shkencor etj., që i jepet një vendi a një institucioni: asistencë teknike.

Të ngjashme:
asistente:

asistént,-e, -ja, f. sh. -e(t).

asistent:

asistént,-i m. sh. -ë(t) ndihmës i një mjeku, i një inxhinieri etj. në punën e tij; titull për pedagogë fillestarë: asistent i regjisorit.