Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës ashtërohet
ashtërohet:

ashtër/óhet vetv. v. III, -úa (u), -úar eshtërohet.

Të ngjashme:
eshtërohet:

eshtër/óhet vetv. 1. vetv. e eshtëroj: eshtërohet kërcja. 2. i formohen eshtrat: në ç’moshë eshtërohet organizmi i njeriut? / pës. eshtërohet.

shtrohet:

shtróhet vetv. v. III shteret, shteron. / pës. shtróhet v. III.

ashpërohem:

ashpëróhem vetv. e ashpëroj. / pës. ashpëróhem.