Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës ashperisht
ashpërisht:

ashpërísht ndajf. ashpërsisht.

Sinonime / Të përafërta:
ashpërsisht
Të ngjashme:
ashpërsisht:

ashpërsísht ndajf. me ashpërsi; me rreptësi: e ndëshkoi ashpërsisht.

bashkërisht:

bashkërísht ndajf. bashkë; njëherësh: vendosëm bashkërisht.

lashtërisht:

lashtërísht ndajf. libr. 1. në kohë të lashta, në një të shkuar shumë të largët; dikur. 2. sipas mënyrës së vjetër, siç bëhej në kohë të lashta; si dikur në të kaluarën: u vesh lashtërisht.