Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës ashperine
ashpërinë:

ashpërín/ë,-a f. sh. -a(t) tokë e ashpër; tokë e thatë.

Të ngjashme:
ashpëtirë:

ashpëtír/ë,-a f. sh. -a(t) bot. lloj dushku me gjethe të ashpra.

aspirinë:

aspirín/ë,-a f. sh. -a(t) farm. lëndë kimike e bardhë e kristalore, që merret si hape kundër dhembjeve të kokës etj.

ashërimë:

ashërím/ë,-a f. sh. -a(t) thurimë me ashra.

ashpëran:

ashpërán,-e mb., edhe si em., i ashpër, i rreptë; i egër: burrë ashpëran.

ashpërim:

ashpërím,-i m. 1. veprimi sipas foljeve. 2. ashpërsi: iu përgjegj me ashpërim.