Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës ashkth
ashkth:

ashkth,-i m. mjek. sëmundje e fëmijëve, që u shfaqet me një kokërrz në qiellzë.

Të ngjashme:
ashkël:

áshk/ël,-la f. sh. -la(t) copëz e hollë që shkëputet kur çajmë dru, kur gdhendim metal etj.: ashkël pishe (çeliku).

peshkth:

péshkth,-i zool. 1. peshk i vogël. 2. një lloj mole e hollë që dëmton rrobat.

shkath:

shkath kal., -a, -ur 1. shpij; kund. ngath: i shkathi duart (këmbët). 2. fig. e bëj më të gjallë e të zhdërvjellët; kund. ngath: e shkathi puna.

ankth:

ankth,-i m. sh. -e(t) ëndërr e keqe, që na zë frymën dhe na tremb shumë; / fig. ndjenjë e rëndë ndrydhëse; shqetësim shumë i madh: kam një ankth në zemër; jam në ankth.

ashkë:

áshk/ë,-a f. sh. -a(t) 1. ashkël. 2. krahin. qepallë: ashku i syrit.