Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës ashkeloj
ashkëloj:

ashkël/ój kal., -óva, -úar e bëj ashkla, e copëtoj: ashkëloj një cung. / pës. ashkëlóhet v. III.

Të ngjashme:
shkelmoj:

shkelm/ój kal., -óva, -úar qëlloj me shkelm; edhe fig., flak; jokal. hedh shkelma: e shkelmoi mushka; i shkelmuan marrëveshjet. / pës. shkelmóhem.

shkepoj:

shkep/ój jokal. -óva, -úar çaloj.

ashpëroj:

ashpër/ój kal., -óva, -úar e bëj më të ashpër: më ashpëroi duart; e ka ashpëruar jeta.

ashkëlim:

ashkëlím,-i m. veprimi sipas foljes.

ashëroj:

ashër/ój kal., -óva, -úar 1. çaj një dru, e bëj ashra. 2. mbuloj a rrethoj me ashra. / pës. ashëróhet v. III.