Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës ashik
ashik:

ashík,-uI m. sh. -ë(t) 1. eshtër e vogël në gjurin e përparmë të bagëtive të imëta; testembel. 2. krahin. çelësi i veglave muzikore me tel.

ashik:

ashík,-uII m. sh. -ë(t) vjet. dashnor.

Të ngjashme:
fshik:

fshik kal., -a, -ur 1. cek; prek: e fshiku plumbi në krah; e fshiku gripi. 2. gërvisht. 3. fshikulloj. 4. flluskos.

ashk:

ashk,-u m. 1. gjendje e ngrohtë e tokës kur është gati për t’u mbjellë; ngrohtësia e tokës së lëruar: ka ardhur toka në ashk. 2. fig. dëshirë e zjarrtë, afsh; valë, zjarr: me ashkun e zemrës; në ashkun e punës.

shik:

shik ndajf. bised. në mënyrë elegante e me shije: vishet shik.

afshi:

afshí,-a f. afsh.