Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës asgjesoj
asgjësoj:

asgjës/ój kal., -óva, -úar e shkatërroj krejt, e zhduk, e shfaros: asgjësoj parazitët e bimëve; asgjësoj dokumentet sekrete. / pës. asgjësóhem.

Të ngjashme:
ligjësoj:

ligjës/ój kal., -óva, -úar 1. i jap fuqi ligjore diçkaje, e bëj ligj; e vendos me ligj; vërtetoj zyrtarisht diçka: ligjësoj vendimin. 2. përligj. / pës. ligjësóhet v. III.

asgjësim:

asgjësím,-i m. veprimi sipas foljes: armë të asgjësimit në masë.

agjëroj:

agjër/ój jokal., -óva, -úar 1. fet. nuk ha e nuk pi në ditë të caktuara. 2. fig. bised. nuk vë gjë në gojë: kam agjëruar sot.

asgjësi:

asgjësí,-a f. libr. të qenët asgjë, asgjëja, hiçi; zbrazëti e plotë.