Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës asgjesi
asgjësi:

asgjësí,-a f. libr. të qenët asgjë, asgjëja, hiçi; zbrazëti e plotë.

Sinonime / Të përafërta:
hiçi
Të ngjashme:
asgjësim:

asgjësím,-i m. veprimi sipas foljes: armë të asgjësimit në masë.

asgjetiu:

asgjetíu ndajf. asgjëkund(i).

asnjeri:

asnjerí pacak. askush: s’ka ardhur asnjeri.

assesi:

assesí ndajf. kurrsesi.

asgjësoj:

asgjës/ój kal., -óva, -úar e shkatërroj krejt, e zhduk, e shfaros: asgjësoj parazitët e bimëve; asgjësoj dokumentet sekrete. / pës. asgjësóhem.