Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës asgjeshem
asgjëshëm:

asgjësh/ëm (i), -me (e) mb. libr. që nuk ka asnjë vlerë a rëndësi.

Të ngjashme:
asgjësues:

asgjësúes,-e mb. që asgjëson, shfarosës; vdekjeprurës.

pagjëshëm:

pagjësh/ëm (i), -me (e) mb., edhe si em., bised. i varfër: familje e pagjëshme.

atjeshëm:

atjésh/ëm (i), -me (e) mb. që është atje; kund. i këtushëm: banorët e atjeshëm.

asgjësim:

asgjësím,-i m. veprimi sipas foljes: armë të asgjësimit në masë.

gjëshëm:

gjësh/ëm (i), -me (e) mb., edhe si em., i pasur, i kamur.