Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës arvanitas
arvanitas:

arvanítas,-i m. sh. -(it) arvanit.

arvanitas:

arvanítas,-e mb. arvanit: popullsi arvanitase.

Sinonime / Të përafërta:
arvanit
Të ngjashme:
arvanitase:

arvanítas,-e, -ja f. sh. -e(t).

arvanite:

arvanít,-e, -ja f. sh. -e(t).

arvanit:

arvanít,-i m. sh. -ë(t) arbëresh i Greqisë.

arvanit:

arvanít,-e mb. që lidhet me arvanitët, i arvanitëve: fshatra arvanite.