Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës arushkë
arushkë:

arúshk/ë,-a f. sh. -a(t) këlysh ariu; / lodër fëmijësh si arushë.

Të ngjashme:
krushkë:

krúshk/ë, -a f. sh. -a(t).

arushë:

arúsh/ë,-a f. sh. -a(t) 1. zool. femra e ariut. 2. fig. njeri shumë i zoti, i fortë e trim: arushë mali (përk.).

arushan:

arushán,-e mb., edhe si em. 1. trupmadh. 2. fig. shumë i fuqishëm, i fortë; shumë i zoti; trim: grua arushane.

larushk:

larúshk,-u m. bot. rrush i egër, me kokrra të vogla e të athëta: kur s’ke rrush, ha edhe larushk (fj. u.) kur s’ke pulën, ha edhe sorrën.

krushk:

krush/k,-ku m. sh. -q(it) babai i nuses ose secili nga të afërmit e saj (meshkuj) ndaj prindërve dhe të afërmëve të dhëndrit; babai i dhëndrit ose secili nga të afërmit e tij (meshkuj) ndaj prindërve dhe të afërmëve të nuses; / etnogr. secili nga miqtë e dhëndrit që shkojnë për të marrë nusen: krushku i parë krushkapari; erdhën krushqit.