Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës arushe
arushë:

arúsh/ë,-a f. sh. -a(t) 1. zool. femra e ariut. 2. fig. njeri shumë i zoti, i fortë e trim: arushë mali (përk.).

Të ngjashme:
arushkë:

arúshk/ë,-a f. sh. -a(t) këlysh ariu; / lodër fëmijësh si arushë.

brushë:

brúsh/ë,-a f. sh. -a(t) furçë.

afishe:

afísh/e,-ja f. sh. -e(t) fletë e madhe me njoftime e me vizatime për një shfaqje, për një ndeshje sportive etj., e cila ngjitet në një vend të dukshëm.

agnushe:

agnúsh/e,-ja f. sh. -e(t) bot. sanëz.

arithe:

aríth/e,-ja f. sh. -e(t) bot. barishte shumëvjeçare, me lule të bardheme të mbledhura si kokë a si qerthull; këputje.