Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës arushan
arushan:

arushán,-e mb., edhe si em. 1. trupmadh. 2. fig. shumë i fuqishëm, i fortë; shumë i zoti; trim: grua arushane.

Sinonime / Të përafërta:
trupmadh
trim
Të ngjashme:
larushan:

larushán,-e mb., edhe si em., i larmë: ka larushan.

arushkë:

arúshk/ë,-a f. sh. -a(t) këlysh ariu; / lodër fëmijësh si arushë.

balushan:

balushán,-i m. sh. -ë(t) dash me balë në ballë.

fryshan:

fryshán,-e mb., edhe si em., përçm. i fryrë nga trupi.

prishan:

prishán,-e mb., edhe si em. 1. prisharak. 2. i prishur në fytyrë (nga një sëmundje etj.) 3. i çmendur.