Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës arumun
arumun:

arumún,-i m. sh. -ë(t) vllah.

arumun:

arumún,-e mb. vllah: fjalë arumune.

Sinonime / Të përafërta:
vllah
Të ngjashme:
arumune:

arumún,-e, -ja f. sh. -e(t).

rumun:

rumún,-i m. sh. -ë(t) 1. banor vendës i Rumanisë ose me prejardhje nga Rumania.

rumun:

rumún,-e mb. që lidhet me rumunët a me Rumaninë, i rumunëve a i Rumanisë: populli rumun; gjuha rumune.

alumin:

alumín,-i m. kim. metal i bardhë e i butë, që përdoret për tela, për enë etj. (simboli Al): pjatë (lugë) alumini.