Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës arumanishte
arumanishte:

arumanísht/e,-ja f. vllahishte.

Sinonime / Të përafërta:
vllahishte
Të ngjashme:
rumanishte:

rumanísht/e,-ja f. gjuha e rumunëve.

arumanisht:

arumanísht ndajf. vllahisht.

armenishte:

armenísht/e,-ja f. gjuha e armenëve: lidhjet e shqipes me armenishten.

rumanisht:

rumanísht ndajf. në gjuhën rumune.