Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës arturine
arturinë:

arturín/ë,-a f. kryes. sh. -a(t) sende e stoli prej ari.

Të ngjashme:
arterie:

artéri/e,-a f. sh. -e(t) 1. anat. enë gjaku që del nga zemra. 2. edhe fig., rrugë kryesore a linjë e rëndësishme për shpërndarjen e diçkaje.

balturinë:

balturín/ë,-a f. kryes. sh. -a(t) 1. copëra balte, baltëra. 2. baltore; sende prej balte.

miturinë:

miturín/ë, -a f. sh. -a(t) mospërf. vajzë e vogël; vajzë a nuse që sillet e vepron në mënyrë miturake.

anurinë:

anurín/ë,-a f. sh. -a(t) anë are, anie.