Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës artrit
artrit:

artrít,-i m. sh. -e(t) mjek. pezmatim i kyçeve, cermë.

Sinonime / Të përafërta:
cermë
Të ngjashme:
astrit:

astrít,-i m. sh. -ë(t) 1. zool. gjarpër i madh e i shpejtë, me ngjyrë të verdhë e me pika. 2. fig. njeri shumë i shkathët e sypatrembur.

arterie:

artéri/e,-a f. sh. -e(t) 1. anat. enë gjaku që del nga zemra. 2. edhe fig., rrugë kryesore a linjë e rëndësishme për shpërndarjen e diçkaje.

artist:

artíst,-i m. sh. -ë(t) 1. ai që luan me mjeshtëri një pjesë teatrale a muzikore, një rol në film etj.: artistët shqiptarë; artist cirku. 2. krijues veprash arti në pikturë, në skulpturë, në muzikë etj. 3. fig. mjeshtër i shquar në një punë: është artist si rrobaqepës.

garrit:

garrít jokal. v. III, -i, -ur pëllet (për gomarin).

gastrit:

gastrít,-i m. sh. -e(t) mjek. pezmatimi i cipës së brendshme të stomakut.