Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës artishte
artishtë:

artísht/ë,-a f. sh. -a(t) pyll me artinj.

Të ngjashme:
urtishte:

urtísht/e,-ja f. sh. -e(t) kumbull e papjekur.

artiste:

artíst,-e, -ja f. sh. -e(t).

arnishtë:

arnísht/ë,-aI f. sh. -a(t) copë a gjë tjetër e vjetër, që përdoret për arna.

arnishtë:

arnísht/ë,-aII f. sh. -a(t) pyll arneni.

arrishtë:

arrísht/ë,-a f. sh. -a(t) pyll me arra.