Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës artiljer
artiljer:

artiljér,-i m. sh. -ë(t) usht. ushtar artilerie.

Të ngjashme:
artiljere:

artiljér,-e, -ja f. sh. -e(t).

artileri:

artilerí,-a f. sh. -(të) përmb. 1. usht. tërësia e armëve të rënda të zjarrit (si topa, mortaja etj.); trupa ushtarake e pajisur me këto armë: artileri e rëndë (e lehtë, kundërajrore); dita e artilerisë. 2. fig. mjete të fuqishme për të arritur një qëllim.

artisje:

artísj/e,-a f. sh. -e(t) veprimi sipas foljeve.