Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës artezian
artezian:

artezián,-e mb. spec. që ndodhet thellë e nën trysni, i thellësisë (për ujin): pus artezian pus nga i cili uji del vetë me forcë.

Të ngjashme:
artizan:

artizán,-i m. sh. -ë(t) zejtar.