Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës arterie
arterie:

artéri/e,-a f. sh. -e(t) 1. anat. enë gjaku që del nga zemra. 2. edhe fig., rrugë kryesore a linjë e rëndësishme për shpërndarjen e diçkaje.

Të ngjashme:
materie:

matéri/e,-a f. 1. filoz. kategori kryesore filozofike, që shënon lëndën a botën materiale në raport me ndërgjegjen: materia dhe ndërgjegjja. 2. libr. lëndë, material: materie e ngurtë (e lëngët, e gaztë, organike).

artrit:

artrít,-i m. sh. -e(t) mjek. pezmatim i kyçeve, cermë.

atelie:

atelié,-ja f. sh. -(të) dhomë e posaçme, ku punon piktori, skulptori, fotografi etj.; studio.

arturinë:

arturín/ë,-a f. kryes. sh. -a(t) sende e stoli prej ari.