Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës artdashes
artdashës:

artdáshës,-e mb., edhe si em., që e do artin: popull artdashës; artdashësit shkodranë.