Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës arsyetues
arsyetues:

arsyetúes,-e mb., edhe si em., që arsyeton: qenie arsyetuese.

Të ngjashme:
arsyetuar:

arsyetúar (i, e) mb. që ka shënime e shpjegime sqaruese: bibliografi e arsyetuar.

argëtues:

argëtúes,-e mb. që të argëton: shfaqje argëtuese.

arkëtues:

arkëtúes,-i m. sh. -(it) ai që arkëton; depozitues.