Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës arsyetoj
arsyetoj:

arsyet/ój jokal., -óva, -úar 1. përdor arsyen, mendoj e gjykoj me arsye: arsyeton drejt. 2. kal. jap arsyet për ta përligjur dikë a diçka, e quaj të arsyeshme, përligj; arsyetoj mungesat.

Sinonime / Të përafërta:
përligj
Të ngjashme:
arsyetim:

arsyetím,-i m. sh. -e(t) 1. veprimi sipas foljeve. 2. arsyeja që sillet për të përligjur një veprim: arsyetime të kota.

argëtoj:

argët/ój kal., -óva, -úar e bëj dikë që të kënaqet e të dëfrehet me diçka të gëzueshme: e argëtoj me muzikë.

arkëtoj:

arkët/ój kal., -óva, -úar fin. derdh të holla në arkë; depozitoj. / pës. arkëtóhet v. III.