Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës arsenik
arsenik:

arseník,-u m. kim. element helmues, i përhimtë e i shndritshëm, që gjendet në shumë minerale (simboli As): arseniku i bardhë bar minjsh; arseniku i plumbit.

Të ngjashme:
arsenal:

arsenál,-i m. sh. -e(t) 1. usht. depo e madhe armësh e pajisjesh të tjera luftarake; tërësia e armatimeve në një vend. 2. fig. tërësi mjetesh, që mund të përdoren për një qëllim të caktuar: arsenal shpifjesh (keq.).