Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës arrishtë
arrishtë:

arrísht/ë,-a f. sh. -a(t) pyll me arra.

Të ngjashme:
arnishtë:

arnísht/ë,-aI f. sh. -a(t) copë a gjë tjetër e vjetër, që përdoret për arna.

arnishtë:

arnísht/ë,-aII f. sh. -a(t) pyll arneni.

artishtë:

artísht/ë,-a f. sh. -a(t) pyll me artinj.

qarrishtë:

qarrísht/ë,-a f. sh. -a(t) 1. pyll qarri, qerret. 2. degë qarri të prera për zjarr.

arishtë:

arísht/ë,-a f. sh. -a(t) arë e vogël; vend me ara, arnajë.