Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës arratises
arratisës:

arratísës,-i m. sh. -(it) ai që arratiset, i arratisur.

Të ngjashme:
arratisem:

arratísem vetv. 1. iki fshehurazi nga një vend, ku më mbajnë mbyllur për dënim; marr arratinë për të shpëtuar nga ndjekjet: u arratis nga burgu. 2. v. III fig. largohet, tretet: m’u arratis gjumi. 3. arrakatem.

arratisje:

arratísj/e,-a f. sh. -e(t) veprimi sipas foljeve.

arratisur:

arratísur (i, e) mb. 1. edhe si em., që është arratisur nga një vend: i arratisur politik. 2. fig. i humbur a i tretur diku: me mendje të arratisur.

arratis:

arratís kal., -a, -ur 1. e bëj të marrë arratinë. 2. arrakat.