Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës arratis
arratis:

arratís kal., -a, -ur 1. e bëj të marrë arratinë. 2. arrakat.

Të ngjashme:
arrati:

arratí,-a f. sh. -(të) mërgim për të shpëtuar nga ndjekjet; ikje me ngut e pa rregull; arratisje: mori arratinë u arratis; iku nga sytë këmbët.

armatim:

armatím,-i m. sh. -e(t) 1. armatosje. 2. usht. tërësia e armëve, e mjeteve dhe e pajisjeve për luftim: depo armatimi.

arratiak:

arratiák,-e mb., edhe si em., që ka marrë arratinë.

arratisës:

arratísës,-i m. sh. -(it) ai që arratiset, i arratisur.

terratis:

terratís kal., -a, -ur errësoj.