Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës arratiak
arratiak:

arratiák,-e mb., edhe si em., që ka marrë arratinë.

Të ngjashme:
arratis:

arratís kal., -a, -ur 1. e bëj të marrë arratinë. 2. arrakat.

arrati:

arratí,-a f. sh. -(të) mërgim për të shpëtuar nga ndjekjet; ikje me ngut e pa rregull; arratisje: mori arratinë u arratis; iku nga sytë këmbët.