Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës arrati
arrati:

arratí,-a f. sh. -(të) mërgim për të shpëtuar nga ndjekjet; ikje me ngut e pa rregull; arratisje: mori arratinë u arratis; iku nga sytë këmbët.

Sinonime / Të përafërta:
arratisje
Të ngjashme:
arratis:

arratís kal., -a, -ur 1. e bëj të marrë arratinë. 2. arrakat.

armatë:

armát/ë,-a f. sh. -a(t) 1. usht. njësi e madhe ushtarake, që ka disa korpuse a divizione: komandant armate. 2. fig. lart. shumë njerëz që punojnë në një fushë a për një qëllim, ushtri: armata e arsimtarëve (e mjekëve).

armatim:

armatím,-i m. sh. -e(t) 1. armatosje. 2. usht. tërësia e armëve, e mjeteve dhe e pajisjeve për luftim: depo armatimi.

arratiak:

arratiák,-e mb., edhe si em., që ka marrë arratinë.

çarravi:

çarraví,-a f. sh. -(të) ngatërresë në një punë; grindje për gjëra të vogla; shamatë: u bë çarravi.