Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës arrës
arrës:

árrës,-i m. sh. -(it) bot. barishte a gjysmëshkurre mesdhetare, me lule të merme në vile.

Të ngjashme:
arras:

árras ndajf. mënyrë të luajturi me arra.

arrëz:

árrëz,-aI f. anat. 1. rruaza e parë e qafës, ngjitur me kokën. 2. fikthi i fytit.* theu arrëzën theu qafën.

arrëz:

árrëz,-aII f. sh. -a(t) arrishtë.

arrëz:

árrëz,-aIII f. sh. -a(t) bot. barishte e fushave bregdetare, me gjethe si të tërfilit e të dendura.

harrës:

hárrës,-i m. sh. -(it) ai që harr.