Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës arrçore
arrçore:

arrçóre,-t f. sh. bot. familje drurësh e shkurresh si arrçi etj.

Të ngjashme:
aurorë:

aurór/ë,-a f. sh. -a(t) libr. agu i mëngjesit; agim: aurora polare (boreale) agimi polar (i veriut).

arrirë:

arrírë (i, e) mb. 1. i pjekur mirë: fiq të arrirë; / fig. bised. i pjekur nga mosha; me përvojë: djalë i arrirë. 2. fig. i arritur: tregim i arrirë; / i ardhur: tokë e arrirë.