Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës arome
aromë:

aróm/ë,-a f. sh. -a(t) erë e mirë, që lëshojnë lulet, bimët a lëndë të tjera: aromë trëndafili (manushaqeje).

Të ngjashme:
rrome:

rróm/e,-ja f. sh. -e(t) 1. koçan misri pa kokrra, kacarrum. 2. fig. bised. fjalë që thuhen kot ose për shaka.

arme:

armé,-ja f. sh. -(të), edhe si mb., lakër turshi: lakër arme; lëng armeje.

rome:

rom,-e, -ja f. sh. -e(t).

baromë:

baróm/ë,-a f. ushqimi që ripërtyp kafsha.

kromë:

króm/ë,-a f. 1. mjek. zgjebe: e zuri kroma. 2. bujq. sëmundje kërpudhore që prek disa bimë e pemë dhe dëmton gjethet, degët, zhardhokun etj.: kroma e mollës (e patates). 3. bot. trëndafil i egër.