Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës arnues
arnues:

arnúes,-i m. sh. -(it) ai që arnon rroba, këpucë etj.

Të ngjashme:
arnuese:

arnúes,-e, -ja f. sh. -e(t).

afrues:

afrúes,-e mb. që afrohet nga triparet; që e afron me dikë a me diçka; kund. largues: tipare afruese.

ajrues:

ajrúes,-e mb. që ajros: oxhak ajrues.

ankues:

ankúes,-e mb. 1. që shpreh ankim; vajtues: me zë ankues. 2. edhe si em., drejt. që paraqit një ankesë.

arnesë:

arnés/ë,-a f. sh. -a(t) vend i arnuar; arnë.