Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës arnishtë
arnishtë:

arnísht/ë,-aI f. sh. -a(t) copë a gjë tjetër e vjetër, që përdoret për arna.

arnishtë:

arnísht/ë,-aII f. sh. -a(t) pyll arneni.

Të ngjashme:
artishtë:

artísht/ë,-a f. sh. -a(t) pyll me artinj.

arrishtë:

arrísht/ë,-a f. sh. -a(t) pyll me arra.

barnishtë:

barnísht/ë,-a f. sh. -a(t) barishte mjekësore: pi lëng barnishtash.

ranishtë:

ranísht/ë,-a f. sh. -a(t) [ranísht/e,-ja f. sh. -e(t)] 1. brez toke me rërë anës detit, anës liqenit a anës lumit: ranishta e Durrësit. 2. tokë ranore: gëlqerizimi i ranishtave (bujq.).